İş Güvenliği

ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

EN ÇOK OKUNANLAR

Dost Siteler

(C) SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SORU VE CEVAPLARI

(C) SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SORU VE CEVAPLARI

Tarih 30Nisan2010, 01:55 Editör

1-Yeraltında iki kat arasını birleştiren tahkimatlı bir bürün bir bölümünün insan iniş ve çıkışı için merdivenle teçhiz edildiği, bir bölümünden ise cevher veya ramble nakledildiği açıklığa ne denir?




(C) SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI

SORU VE CEVAPLARI

 

1-Yeraltında iki kat arasını birleştiren tahkimatlı bir bürün bir bölümünün insan iniş ve çıkışı için merdivenle teçhiz edildiği, bir bölümünden ise cevher veya ramble nakledildiği açıklığa ne denir?

 

a) Başyukarı                    b) Bür                    c) Kelebe                    d) Fere

 

2-Vinç ve varagel baş ve diplerinde kurulan koruyucu düzen aşağıdakilerden hangisidir?

 

a) Baraj                           b) Karakol              c) Kademe                  d) Niş

 

3-Metan gazının havayla yaptığı karışım hangi oranlar arasında patlayıcı özellik arz eder?

 

a) 0-100                         b) 0-17                     c) 5-25                        d) 4-15

 

4-Grizulu veya kendi kendine yanmaya elverişli ocaklarda ayak arkalarında hangi işlem yapılmalıdır?

 

a) Domuz damları ile tahkim edilmelidir

b) En az 5-6 have bırakılmalıdır

c) Dolgu yapılmalıdır

d) Havalandırma yapılmalıdır

 

5-Yerleşim yerlerine yakın olan işletmelerde büyük atımlarda hangi tip ateşleme vasıtası kullanılmalıdır?

 

a) Kara Barut                  b) Adi Kapsül              c) Gecikmeli Kapsül     d) İnfilaklı Fitil

 

6-Bir ana nakliyat galerisinde, galeri içerisinde hangi tip tahkimat kullanılmaz?

 

a) Çelik Bağ       b) Kasa Tahkimatı       c) Arına Paralel Tahkimat        d) Kilit Tahkimat

 

7-Grizulu bir ocakta hangi tip kişisel koruyucu kullanılması zorunludur?

 

a) Gaz Maskesi       b) Basınçlı Hava Tüplü maske       c) Tahlisiye Cihazı        d) Hiçbiri

 

8-Bir  açık işletme yönergesinde aşağıdakilerden hangisinin bulunması zorunlu değildir?

 

a) Bir kademede çalışabilecek en çok işçi sayısı

b) Ateşleme sırasında alınacak önlemler

c) Kademe genişliği

d) Şev yüksekliği

 

9-Aşağıdaki gazlardan hangisi zehirleyicidir?

 

a) Grizu                        b) Karbondioksit                       c) Metan                    d) Hiçbiri

 

10-Yer altı ocaklarında tesis edilen demiryollarının eğimi en fazla ne kadar olmalıdır?

 

 a) % 0.5                          b) % 1                      c) % 1.5                        d) % 2

 

11-Metan oranın yüzde kaçı geçmesi durumunda ocaklarda çalışmaya müsaade edilmez?

 

a) % 1.5                           b) % 2                      c) % 2.5                        d) % 4

 

12-50 işçinin çalışmakta olduğu bir mermer ocağı işletmesinde, aşağıdaki unvanlı personelden hangisinin istihdam edilmesi zorunlu değildir?

 

a) Ateşleyici

b) Maden mühendisi

c) Daimi nezaretçi

d) İlk yardımcı

 

13-Maden ve Taşocakları İşletmelerinde, aşağıdaki dokümanlardan hangisinin hazırlanması zorunlu değildir?

 

a) Sağlık ve Güvenlik dokümanı

b) Patlamadan Korunma Dokümanı

c) Tahkimat Yönergesi

d) Açık İşletme Yönergesi

 

14-Aşağıdaki patlayıcı madde cinslerinden hangisinin “CE Uygunluk İşareti” ile işaretlenmesi zorunlu değildir?

 

a) Havai Fişekler              b) Fitiller                   c) Kapsüller                     d)Dinamitler

 

15-Bir kalker ocağındaki şev yüksekliği en fazla ne kadar olmalıdır?

 

a) 10 metre                  b) 20 metre                          c) 30 metre                        d) Hiçbiri

 

16-Bir yeraltı krom işletmesinde hangi tip aydınlatma aracının kullanılması yasak değildir?

 

a) Karpit lambası         b) Madenci Baş Lambası          c) Davy Lambası        d) Hiçbiri

 

17-Bir ana nakliyat galerisi içerisinde kendini tutamayan tavan formasyonunun bulunması durumunda hangi tip ilave tahkimat yapılabilir?

 

a) Kilit Tahkimat                 b) Süren Kamalar              c) Poligon Bağ            d) Hepsi

 

18-Bir yer altı ocağı içerisindeki hava akım hızı aşağıdakilerden hangisi ile ölçülür?

 

a) Barometre                b) Metanometre             c) Anemometre             d) Termometre 

 

19- Patlamayan lağım olması durumunda ne gibi işlem yapılmalıdır?

a) Aynı lağım yeniden doldurularak ateşlenir

b) 30 santimetre paraleline yeni lağım açılarak imha edilir

c) Olduğu gibi bırakılır

d) Yeni bir lağıma bağlanarak elektrikli ateşleme ile patlatılır

 

20- Elektrikli ateşleme hangi araç ile gerçekleştirilir?

a) Elektrik akımı ile

b) Akümülatör ile

c) Manyeto ile

d) Hepsi

 

CEVAP ANAHTARI

 

1) c  2) b  3) d  4) c  5) c  6) c  7) d  8) a  9) d  10) a  11) b  12) a  13) b  14) a

15) d  16) d  17) d  18) c  19) b   20) c


Bu haber 22301 defa okunmustur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği ile ilgili sorular

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği ile ilgili sorular - İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğinin esas amacı nedir? a. Esnafın, tüccarın ve işçilerin can ve mal güvenliğini koru...

İş Güvenliği Uzmanlığı sınavı deneme soruları

İş Güvenliği Uzmanlığı sınavı deneme soruları – Gürültü şiddetinin dB(A) olarak verilen değer neyi ifade eder ? a) Gürültünün lineer olarak ölçüldüğün...

Kırklareli İş Güvenliği

İş ile ilgili akıl hastalıkları30Nisan2010

Anahtar Kelimeler

   BU AY     ANKETLER     İş Sağlığı     SON 7 GÜN     İş Güvenliği     Ölçme ve Analizler     Risk Yönetimi     İsg Sınav Soruları     İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetmelik     Yangın planı     Sorularınızı Sorun     Asansör Periyodik Kontrol Raporu Hazırla     Dökümanlar     Çevre Mevzuatları     İsg Yönetmelik     İş Sağlığı ve Güvenliği Rehberi     BUGÜN     TS EN ISO 14001     İş Güvenliği Resimleri     Çalışanların periyodik muayeneleri     Afet Planı     Görmezden geldim     Bilgi Ara     Çevre Eğitimleri     Gerekli Dökümanlar     İş Güvenliği Kanunu Taslağı hazır     Taşeron Eğitimleri     İletişim     Sivil Savunma     KAYNAK İŞLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ     İsg eğitimleri     Mevzuatlar     Darıca Kroman Çelik'te ölümlü iş kaz     Darıca Kroman Çelik'te ölümlü İş Kazası     İş Kazası Bildirim Formu     SA 8000     İsg kurul görevleri     Acil eylem planı     B Sınıfı Soruları     İlk Yardım     İşletmeler için sivil savunma planı form     Gemi İnşaa Yönetmeliği     Sabotaj planı     Yararlı bilgiler     RSS     Risk Analizi Nasıl Yapılır     C Sınıfı Soruları     Çevre     Kalite Belgeleri     Kimyasallar     HACCP     OHSAS 18001     İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetmeliği     KAYNAK İŞLERİNDE GÜVENLİK  SORULARI     Bilgi     İş Güvenliği Videoları     Yangın Planı Hazırlama     Ergonomi     İş Sağlığı ve İş Güvenliği     Acil Durum Eylem Planı Hazırlama     Koruyucular     A Sınıfı Soruları     İsg Yönetmeliği Hakkında Yorumlar     Sağlık     DÜN     Sivil Savunma Planı     Yönetim Sistemi     İşkolları     Tahliye planı     Özür dilerim, sizi öldürdüm!     Yangın yönergesi     Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri     İş Kazaları     İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgileri     Sitene Ekle     Ölüm     BİYOLOJİK RİSK ETMENLERİ     İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU TASARISI     İşyeri hekiminin görev ve sorumlulukları     Yangın Eğitimleri     İş Sağlığı ve Güvenliği Firmaları     Eğitim ve Bilinçlendirme     MAKALELER     İş Güvenliği UZMANI Yönetmeliği     TS EN ISO 9001     İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri     İş Sağlığı ve İş Güvenliği Mevzuatları 


RSS Kaynağı Bayilik veren firmalar

İş Güvenliği


Web Analytics

Altyapi: MyDesign